Usein kysyttyä

Yleistä

Miten asuntokuvauksen hinta muodostuu?

Asuntokuvauksen hintaan vaikuttaa asunnon koko, kuvauksen tyyppi ja toimitettavien valokuvien määrä. Asuntokuvauksen tyyppejä ovat esimerkiksi valokuvaus, ilmakuvaus ja 3D-kuvaus. Asunnon koko vaikuttaa kuvauksen kestoon, sillä esimerkiksi pienen kerrostaloasunnon kuvaaminen on nopeampaa kuin suuren omakotitalon.

Kauanko asuntokuvaus kestää?

Asuntokuvaus kestää tavallisesti noin puolesta tunnista muutamaan tuntiin, riippuen asunnon koosta ja kuvauksen tyypistä.

Siivoatteko ja stailaatteko asunnot ennen kuvausta?

Siivous ja stailaus ei sisälly palveluumme vaan asunnon tulisi olla kuvauskunnossa ennen kuvaajan saapumista paikalle. Näin kuvaaja pystyy työskentelemään tilassa esteettömästi ja keskittymään siihen, minkä parhaiten osaa, eli taltioimaan asunnon parhaat puolet.

Siirrättekö huonekaluja kuvauksen aikana?

Kuvaaja saattaa siirtää kevyempiä huonekaluja optimaalisen kuvakulman löytämiseksi. Huonekalujen siirtäminen kuvauksen tieltä, esimerkiksi huoneesta toiseen, tulisi kuitenkin tehdä jo ennen kuvaajan saapumista paikalle.

Miten minun tulisi valmistautua asuntokuvaukseen?

Olemme laatineet yksinkertaisen, mutta tehokkaan ohjeen asuntokuvaukseen valmistautumista varten. Löydät ohjeen täältä.

Mikä on toimitusaika valmiille materiaalille?

Virallinen toimitusaikamme on kaksi arkivuorokautta kuvauksesta. Toimitamme valmiin materiaalin pääsääntöisesti jo seuraavana arkipäivänä.

Miten tilaan asuntokuvauksen?

Voit tilata asuntokuvauksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Palvelemme sähköpostitse ja puhelimitse. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 9-16. Löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot täältä.Valokuvaus

Montako valokuvaa asunnosta otetaan?

Asunnosta otetaan aina mahdollisimman paljon valokuvia. Toimitukseen sisältyy kuitenkin tietty määrä käsiteltyjä valokuvia.

Kuka päättää, millaisia valokuvia asunnosta otetaan?

Kuvaajamme ovat asuntokuvauksen ammattilaisia, jotka osaavat tunnistaa asunnon parhaat puolet. Voit myös esittää omia toiveita tilausvaiheessa.

Pidetäänkö asunnon valot päällä kuvauksen aikana?

Paras tulos saavutetaan luonnonvalolla. Kesällä kuvatessa, kun ulkoa tulee paljon luonnonvaloa sisään, asunnon valoja ei pidetä päällä. Talviaikaan kun ulkona on pimeää, eikä sisään tule luonnonvaloa, asunnon omat valot pidetään useimmiten päällä.

Voiko sateella kuvata?

Sisäkuviin sateella ei ole juurikaan vaikutusta. Ulkokuvauksessa sadepisarat voivat haitata kuvausta. Aurinkoinen tai puolipilvinen sää luo ulkokuviin kivemman tunnelman.

Mikä on paras aika päivästä kuvaukselle?

Kesällä luonnonvaloa riittää hyvin aamusta iltaan. Talvella optimaalista kuvausaikaa on hieman rajoitetummin kun luonnonvaloa on tarjolla noin klo 9 ja 16 välillä.

Kannattaako sälekaihtimet nostaa ylös kuvauksen ajaksi?

Sälekaihtimet kannattaa nostaa kokonaan ylös, jolloin sisälle saadaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Mikäli aurinko paistaa suoraan sisään, kaihtimet voidaan jättää myös alas.

Näkeekö kuvissa ikkunasta ulos?

Käytämme kuvauksessa monivalotusta, minkä ansiosta ikkunanäkymät saadaan näkymään valokuvissa. Poikkeustapauksissa, jos ikkunoista näkyy esimerkiksi työmaa tai naapurin keskeneräinen remontti, verhot tai sälekaihtimet kannattaa jättää ikkunan eteen.

Kun valokuva on otettu, onko se valmis julkaistavaksi?

Ei. Kuvauskäynnillä kuvaamme ns. raakakuvat, joka ovat vielä hyvin kaukana viimeistellystä julkaisukelpoisesta asuntokuvasta. Kuvankäsittelijämme käsittelevät ja viimeistelevät raakakuvat kuvauksen jälkeen. Asuntokuvien käsittely sisältää mm. valoisuus- ja värilämpötilojen muokkaukset, sekä perspektiivin korjaukset.

Miten valitsette käsiteltävät kuvat?

Jokaisesta huoneesta tai tilasta valitaan käsiteltäväksi vähintään yksi kuva. Lisäksi valitaan yksi tai useampi julkisivu- tai pihakuva.

Voinko valita käsiteltävät valokuvat itse?

Oletusarvoisesti valitsemme käsiteltävät kuva puolestasi. Halutessasi voit valita käsiteltävät kuvat itse.

Montako valmista valokuvaa toimitukseen sisältyy?

Toimitettavien kuvien määrä riippuu asunnon koosta ja kuvauksen tyypistä. Valmiit pakettimme sisältävät sopivan määrän valokuvia eri kokoisille asunnoille. Halutessasi voit tilata lisäkuvia.

Voinko saada enemmän kuvia kuin mitä kuvauspakettiin sisältyy?

Kyllä. Valmiit kuvauspakettimme sisältävät tietyn määrän kuvia, mutta voit halutessasi tilata lisäkuvia.3D-esittely

Mikä on 3D-esittely?

3D-esittely on asunnon digitaalinen kopio, virtuaaliesittely, jonka avulla katsoja pääsee tutustumaan asuntoon rauhassa omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella - lähes kuin olisi itse paikan päällä.

Mitä hyötyä asunnon myyjälle ja kiinteistönvälittäjälle on 3D-esittelystä?

3D-esittely säästää aikaa ja vaivaa. Potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan asuntoon ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka omalta kotisohvaltaan. Myyjän ei tarvitse siivota asuntoa useaan kertaan tai poistua kotoa asuntonäytön ajaksi. 3D-esittely parantaa kohteen näkyvyyttä markkinointikanavissa ja vauhdittaa asunnon myyntiä.

Miten 3D-esittely toteutetaan?

3D-kuvauksessa käytetään erityistä 3D-kameraa, joka ottaa kuvia ja kerää mittausdataa 360-astetta joka suuntaan. 3D-kamera asetetaan tilaan ja kaikki tilassa olevat siirtyvät kameralta piiloon. Kuvaaja käynnistää kameran tablet-tietokoneella ja kamera kerää mittatietoa ja ottaa kuvia noin 45 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kamera siirretään seuraavaan pisteeseen. Pisteitä kuvataan noin 2 metrin välein kunnes koko tila on kuvattu.

Missä muodossa valmis 3D-esittely toimitetaan minulle?

Valmis 3D-esittely toimitetaan linkkinä. Pystyt jakamaan linkin helposti eri markkinointikanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa ja asuntokaupan internetpalvelussa (esim. Etuovi, Oikotie).Ilmakuvaus

Miten ilmakuvat otetaan?

Ilmakuvaus toteutetaan Dronella eli pienellä radio-ohjatulla kopterilla, jossa ja laadukas kamera.

Noudattaako yrityksenne ilmakuvausta koskevia lakeja ja säännöksiä?

Kyllä. Yrityksemme on sitoutunut noudattamaan EU:n Drone-lennättämisen sääntöjä ja täytämme kaikki sääntöjen asettamat vaatimukset. Kaikki kuvaajamme ovat koulutettuja Drone-lentäjiä ja heillä on käytössään laadukkaat kuvauskopterit, jotka vastaavat EU:n asettamia standardeja. Lisäksi lentotoimintamme on erikseen vakuutettua.

Missä kuvauskopterilla saa lentää?

Kuvauskopterilla saa lentää useimmissa paikoissa, mutta tiheästi asutuilla alueilla lentämistä on tyypillisesti rajoitettu. Tietyillä alueilla ei esimerkiksi saa lentää yli 50 metrin korkeudessa. Pääkaupunkiseudulla Helsinki-Vantaan lentokentän lähialueilla lentämistä on rajoitettu tai se on kokonaan kielletty. Myös erilaiset tapahtumat voivat rajoittaa lentämistä tilapäisesti. Väkijoukkojen päällä lentäminen on kielletty ja myös yksittäisten ihmisten yläpuolella lentämistä tulee välttää. Tarkistamme aina ennen lentämistä onko se kohteessa sallittua.

Mitä kuvauskopterilla saa kuvata?

Ilmakuvausta ja kuvausta yleisestikin rajoittaa yksityisyyden suoja. Kuvauskopterilla ei esimerkiksi saa lentää naapurin pihalle ilman lupaa. Kuvissa ei myöskään saisi näkyä tunnistettavissa olevia henkilöitä. Taloyhtiöiden tai kiinteistöjen ilmatilassa saa kuitenkin lentää. Myytävän kohteen julkisivun, piha-alueen ja ympäristön kuvaaminen on siis sallittua, kunhan kuvauksessa noudatetaan yksityisyyden suojan periaatteita.

Millaisella säällä ei voi lentää?

Ilmakuvaus ei ole mahdollista vesi- ja lumisateella, kovalla pakkasella tai kovassa tuulessa.

Miten toimitaan jos olen tilannut ilmakuvauksen mutta sää estää lentämisen kuvauspäivänä?

Käymme tekemässä ilmakuvauksen toisena päivänä sään salliessa. Ilmakuvaus saattaa joissakin tapauksissa viivästyä usealla päivällä esimerkiksi pitkän yhtäjaksoisen pakkaskauden vuoksi.

Voiko kuvauskopterilla kuvata myös videokuvaa?

Kyllä. Hyödynnämme uusia koptereita, joilla pystymme kuvaamaan laadukkaita korkean resoluution kuvia ja videoita.