Usein kysyttyä

Yleistä

Voit tilata kuvauksen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Palvelemme sähköpostitse ja puhelimitse. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 9-16. Löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot täältä.

Asuntokuvaus kestää tyypillisesti noin puolesta tunnista muutamaan tuntiin, riippuen asunnon koosta ja tilatuista palveluista.

Siivous, stailaus tai sisustus ei sisälly palveluumme vaan asunnon tulisi olla täysin valmisteltu kuvauskuntoon ennen kuvaajan saapumista paikalle. Näin kuvaaja pystyy työskentelemään tilassa esteettömästi ja keskittymään siihen, minkä parhaiten osaa, eli taltioimaan asunnon parhaat puolet.

Kuvaaja pyrkii huomioimaan yksityiskohdat siirtämällä pienet tavarat kuten johdot, TV:n kaukosäätimen ja vastaavat epähuomiossa näkyvillä jääneet tavarat piiloon, mutta pääosin asunnon tulisi olla kuvauskunnossa ennen kuvaajan saapumista paikalle.

Olemme laatineet yksinkertaisen, mutta tehokkaan ohjeen miten valmistautua asuntokuvaukseen. Löydät ohjeen täältä.

Virallinen toimitusaikamme on kaksi arkivuorokautta kuvauksesta. Toimitamme valokuvat pääsääntöisesti jo seuraavana arkipäivänä.

Valokuvaus

Asunnosta otetaan aina mahdollisimman paljon valokuvia. Toimitukseen sisältyy kuitenkin tietty määrä käsiteltyjä valokuvia valituista palveluista ja asunnon koosta riippuen. Voit tarvittaessa tilata lisäkuvia.

Kuvaajamme ovat asuntokuvauksen ammattilaisia, jotka osaavat tunnistaa kohteen parhaat puolet. Mikäli sinulla on näkemys siitä, millaisia valokuvia haluaisit otettavan, voit esittää omat toiveesi tilausvaiheessa.

Ei. Kuvauskäynnillä kuvaamme raakakuvamateriaalia, joka on vielä hyvin kaukana viimeistellystä julkaisukelpoisesta asuntokuvasta. Raakakuvamateriaali täytyy käsitellä ja viimeistellä. Asuntokuvien käsittely sisältää mm. raakakuvien eri valotusten yhdistämisen, valoisuus- ja värilämpötilojen muokkaukset, sekä perspektiivikorjaukset.

Käsiteltävien kuvien määrä riippuu tilatuista palveluista. Valokuvauspaketit on suunniteltu asuntokokoluokkien mukaan ja jokaiseen pakettiin sisältyy tietty määrä käsiteltyjä valokuvia. Halutessasi voit tilata myös lisäkuvia.

Aluksi raakakuvamateriaalista valitaan käsiteltävät kuvat. Jokaisesta huoneesta tai tilasta valitaan ainakin yksi kuva ja sen lisäksi yksi tai useampi julkisivukuva tai ulkokuva. Käsitellyt kuvat toimitetaan sinulle ja voit julkaista niistä kaikki tai vain haluamasi.

Kyllä. Vaihtoehtoisesti voimme valita käsiteltävät kuvat puolestasi.

Kyllä. Valmiit kuvauspakettimme sisältävät tietyn määrän kuvia, mutta voit halutessasi tilata lisäkuvia.

Paras tulos saavutetaan luonnonvalolla. Kesällä kuvatessa, kun ulkoa tulee paljon luonnonvaloa sisään asunnon valoja ei pidetä päällä. Talviaikaan kun ulkona on pimeää, eikä sisään tule luonnonvaloa asunnon omat valot pidetään useimmiten päällä.

Sisäkuviin sateella ei ole juurikaan vaikutusta. Ulkokuvauksessa sadepisarat voivat haitata kuvausta. Lisäksi aurinkoinen tai puolipilvinen sää luo ulkokuviin kivemman tunnelman.

Kesällä luonnonvaloa riittää hyvin koko päivän. Talvella kuvausaikaa on hieman rajoitetummin kun luonnonvaloa on tarjolla noin klo 9 ja 16 välillä.

Sälekaihtimet kannattaa pääsääntöisesti nostaa kokonaan ylös, jolloin sisälle saadaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Mikäli aurinko paistaa suoraan sisään, kaihtimet voidaan jättää myös alas.

Käytämme kuvauksessa monivalotusta, minkä ansiosta ikkunanäkymät saadaan näkymään myös valokuvissa. Poikkeustapauksissa, jos ikkunoista näkyy esimerkiksi työmaa tai naapurin keskeneräinen remontti, verhot tai sälekaihtimet kannattaa jättää ikkunan eteen.

3D-esittely

3D-esittely on kolmiulotteinen kierros asunnossa, joka antaa käyttäjälleen vapauden tutustua myytävään kohteeseen lähes kuin olisi itse paikan päällä. Myytävästä asunnosta kiinnostuneet pääsevät vierailemaan kohteessa virtuaalisesti vaikka heti myynti-ilmoitusta selatessa. 3D-esittely toimii suoraan internet-selaimessa eikä vaadi ladattavia lisäosia tai ohjelmistoja.

3D-esittely säästää myyjän ja välittäjän aikaa. Potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan asuntoon ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka omalta kotisohvaltaan. Myyjän ei tarvitse joka kerta siivota asuntoa, eikä poistua kotoa asuntonäytön ajaksi. 3D-esittely parantaa kohteen näkyvyyttä markkinointikanavissa ja vauhdittaa asunnon myyntiä.

3D-kuvauksessa käytetään erityistä 3D-kameraa, joka ottaa kuvia ja kerää mittausdataa 360-astetta joka suuntaan. 3D-kamera asetetaan tilaan ja kaikki tilassa olevat siirtyvät kameralta piiloon. Kuvaaja käynnistää kameran tabletilla ja kamera kerää mittatietoa ja ottaa kuvia noin 45 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kamera siirretään seuraavaan pisteeseen. Pisteitä otetaan noin 2 metrin välein kunnes koko tila on kuvattu.

Valmis 3D-esittely toimitetaan sinulle linkkinä. Pystyt jakamaan linkin helposti erilaisissa internetin markkinointikanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa.

Olemme laatineet yksinkertaiset, mutta tehokkaat ohjeet miten valmistautua asuntokuvaukseen ja 3D-kuvaukseen. Löydät ohjeet täältä.

Ilmakuvaus

Ilmakuvaus toteutetaan Dronella eli pienellä radio-ohjatulla kopterilla, jossa on tehokas ja laadukas kamera.

Kyllä. Yrityksemme on sitoutunut noudattamaan EU:n dronelennättämisen yhteisiä sääntöjä ja täytämme kaikki sääntöjen asettamat vaatimukset. Kaikki kuvaajamme ovat koulutettuja drone-lentäjiä, joilla on pitkä kokemus koptereiden käytöstä. Kuvaajamme ympäri Suomen ovat saaneet käyttöönsä uudet ja laadukkaat kopterit, jotka vastaavat EU:n asettamia standardeja. Lisäksi lentotoimintamme on erikseen vakuutettua.

Kopterilla saa lentää useimmissa paikoissa, mutta tiheästi asutuilla alueilla lentämistä on tyypillisesti rajoitettu. Tietyillä alueilla ei esimerkiksi saa lentää yli 50 metrin korkeudessa. Pääkaupunkiseudulla Helsinki-Vantaan lentokentän lähialueilla lentämistä on rajoitettu tai se on kokonaan kielletty. Myös erilaiset tapahtumat voivat rajoittaa tilapäisesti lentämistä. Jotta ilmakuvaus voidaan suorittaa turvallisesti, väkijoukkojen päällä lentäminen on kielletty ja myös yksittäisten ihmisten yläpuolella lentämistä tulee välttää. Tarkistamme ja arvioimme aina ennen lentämistä onko kohteessa lentäminen sallittua.

Ilmakuvausta ja kuvausta yleisestikin rajoittaa yksityisyyden suoja. Kopterilla ei saa lentää pihalle tai ikkunan taakse kuvaamaan ilman lupaa. Kuvissa ei myöskään saisi olla tunnistettavissa olevia henkilöitä. Taloyhtiöiden tai kiinteistöjen ilmatilassa saa kuitenkin lentää. Myytävän kohteen julkisivun, piha-alueen ja ympäristön kuvaaminen on siis sallittua, kunhan kuvauksessa noudatetaan yksityisyyden suojan periaatteita.

Tietyt sääolosuhteet kuten vesi- tai lumisade, pakkanen tai kova tuuli estävät ilmakuvauksen.

Käymme täydentämässä ilmakuvat toisena päivänä sään salliessa. Säästä riippuen täydennyksen tekemiseen saattaa kuitenkin kulua pidempi aika esimerkiksi pitkän yhtäjaksoisen pakkaskauden vuoksi.

Kyllä. Hyödynnämme uusia koptereita ja pystymme ottamaan ilmasta laadukasta korkean resoluution videokuvaa.