Opas: Asunnon 3D-esittely eli virtuaalinen asuntoesittely

Realest3 on Suomen johtava 3D-esittelyjen toimittaja. Olemme toimittaneet jo yli 3500 3D-esittelyä erilaisista kohteista. Kaikki kuvaajamme ovat koulutettuja 3D-kuvauksen ammattilaisia.

Tässä oppaassa kerromme tarkemmin, mikä on 3D-esittely, mitä hyötyä siitä on asunnon myynnissä, miten 3D-esittely toteutetaan ja miten saat sen käyttöösi.

Mikä on 3D-esittely?

3D-esittely mahdollistaa asunnon esittelyn virtuaalisesti internetissä. Se antaa katsojalle vapauden liikkua asunnossa ja nähdä sen eri suunnista.

Mitä hyötyä 3D-esittelystä on?

3D-esittely säästää niin välittäjän kuin myyjänkin aikaa ja vaivaa. Potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan asuntoon ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka omalta kotisohvaltaan. Kun myytävä asunto on kerran siivottu ja 3D-kuvattu, on 3D-esittely helppo jakaa linkkinä potentiaaliselle ostajalle. Asunnon myyjän ei siis tarvitse siivota asuntoaan joka kerta kuten perinteisiä näyttöjä varten, eikä poistua kotoaan esittelyn ajaksi. Lisäksi 3D-esittely parantaa kohteen näkyvyyttä markkinointikanavissa ja vauhdittaa asunnon myyntiä.

Miten 3D-esittely toteutetaan ja kuinka siihen voi valmistautua?

3D-kuvaus onnistuu kauttamme nopeasti ja laadukkaasti. Aluksi sovimme ajan 3D-kuvaukselle. Kuvaajamme saapuu paikalle sovittuna aikana ja suorittaa 3D-kuvauksen. 3D-kuvaukseen varataan noin 1-2 tuntia riippuen asunnon koosta.

Asunnossa tulee olla mahdollisimman vähän liikettä 3D-kuvauksen aikana. Siksi kohteessa tulisi olla mahdollisimman vähän ihmisiä ja eläimiä kuvauksen aikana. 3D-kuvista ei pysty käsittelemään mitään piiloon jälkikäsittelyssä. Asunnon on oltava joka suuntaan kuvauspisteistä kuvauskunnossa ennen kuvauksen aloittamista. Esineiden ja ovien tulee olla koko ajan samassa asennossa eri kuvauspisteistä katsottuna. Ovia ei voi aukaista tai sulkea välissä, vaan ovien tulee olla valmiiksi auki huoneesta toiseen siirtymisiä varten.

3D-kuvauksessa käytetään erityistä 3D-kameraa, joka ottaa kuvia ja kerää mittausdataa 360-astetta joka suuntaan. 3D-kamera asetetaan huoneeseen ja kaikki tilassa olevat siirtyvät kameralta piiloon. Kuvaaja käynnistää kameran tabletilla ja kamera kerää mittatietoa ja ottaa kuvia noin 45 sekunnin ajan. Tämän jälkeen kamera siirretään seuraavaan pisteeseen. Pisteitä otetaan noin 2 metrin välein ja pisteiden määrä ja siten kuvauksen kesto riippuu tilan koosta.

Miten saan valmiin 3D-esittelyn käyttööni?

Valmis 3D-esittely toimitetaan linkkinä noin 2 arkipäivän sisällä kuvauksesta. 3D-esittely on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa ja asuntokaupan internetpalveluissa, tai lähettää suoraan potentiaaliselle ostajalle sähköpostitse. 3D-esittely toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla suoraan internet-selaimessa, eikä vaadi käyttäjätunnuksia, ladattavia lisäosia tai erillisiä ohjelmistoja.

Vinkki: Kaksi tapaa käyttää 3D-esittelyä asunnon esittelemiseen

3D-esittelyn saa kätevästi näkyviin sosiaalisessa mediassa ja asuntokaupan internetpalveluissa (Etuovi, Oikotie). Se on hyvä lähestymistapa, kun haluat pitää 3D-esittelyä auki internetissä vuorokauden ympäri. Potentiaaliset ostajat pääsevät silloin virtuaalisesti vierailemaan kohteessa heti myynti-ilmoitusta selatessa.

Toinen vaihtoehto on mainita 3D-esittelystä myynti-ilmoituksessa, jolloin potentiaalinen ostaja voi ottaa välittäjään yhteyttä ja pyytää linkin 3D-esittelyyn.

Voiko 3D-kuvauksen tehdä samalla kertaa, kun asunnosta otetaan myyntikuvat?

Kyllä. Saat kokonaisuuden meiltä edulliseen pakettihintaan.

Miten voin varata kuvauksen?

Voit varata kuvauksen sähköpostitse tai puhelimitse numerosta 0105057350. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 9-16.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 9-16. Palvelemme sähköpostitse ja puhelimitse.

0105057350

Tilaa uutiskirje

* indicates required

Käsittelemme tietojasi Realest3 Oy:n Tietosuojakäytännön mukaisesti.