7. huhtikuuta 2021

3D-esittely – kun tulevaisuudesta tuli tätä päivää

3D-esittely, 3D-malli, virtuaaliesittely; rakkaalla lapsella on monta nimeä. 3D-esittely on kolmiulotteinen kierros, joka antaa käyttäjälleen vapauden tutustua myytävään kohteeseen lähes kuin olisi itse paikan päällä.

3D-esittely on oiva tapa pitää virtuaalisia asuntonäyttöjä, vaikka kellon ympäri. Myytävästä asunnosta kiinnostuneet pääsevät virtuaalisesti vierailemaan kohteessa heti myynti-ilmoitusta selatessaan. 3D-esittelyt ovatkin parantaneet jalansijaansa asuntomarkkinoinnissa vuosi vuodelta. Viimeistään koronakriisi ja sen tuomat haasteet ovat vauhdittaneet 3D-esittelyiden kysyntää.


Mitä hyötyä 3D-esittelystä on?

3D-esittely säästää niin välittäjän kuin myyjänkin aikaa ja vaivaa. Potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan asuntoon ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka omalta kotisohvaltaan. Myyjän ei siis tarvitse joka kerta siivota asuntoa, eikä poistua kotoa asuntonäytön ajaksi. 3D-esittely parantaa kohteen näkyvyyttä markkinointikanavissa ja vauhdittaa asunnon myyntiä. Kun potentiaaliset ostajat pääsevät tutustumaan asuntoon nopeasti ja vaivattomasti, ostopäätöksen tekeminen helpottuu.


Miten 3D-esittely toteutetaan ja kuinka siihen voi valmistautua?

3D-kuvauksessa käytetään erityistä 3D-kameraa, joka kerää mittausdataa 360-astetta joka suuntaan. Pisteitä otetaan noin 2 metrin välein ja pisteiden määrä ja siten kuvauksen kesto riippuu asunnon koosta. Asunnossa tulee olla mahdollisimman vähän liikettä 3D-kuvauksen aikana, minkä vuoksi kohteessa tulisi olla mahdollisimman vähän ihmisiä ja eläimiä kuvauksen aikana. Ennen kuvauksen alkua, asunnon on oltava kuvauskunnossa kuvauspisteistä katsoen. Esineiden ja ovien tulee olla koko ajan samassa asennossa kuvauksen ajan.

Yrityksemme Realest3 on Suomen johtava 3D-esittelyjen toimittaja. Olimme ensimmäisten joukossa tuomassa 3D-esittelyjä Suomen asuntomarkkinoille, minkä jälkeen olemme kuvanneet ja toimittaneet jo yli 4000 3D-esittelyä. Meillä on kunnia toimia virallisena Matterport service partnerina Suomessa.

Tutustu 3D-esittelyyn

Ajankohtaista

Näytä kaikki